Meer dan € 4.5 miljoen voor 6 scholenbouwprojecten in Limburg

Door Katja Verheyen op 13 maart 2020

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert meer dan € 4.5 miljoen in 6 scholenbouw-projecten in Limburg. “Vlaanderen investeert deze regeerperiode een half miljard euro extra in schoolinfrastructuur, wat een totale investering van drie miljard euro betekent”, zegt Weyts. “Die investeringsgolf zal ook in Limburg voelbaar zijn”.  

Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Dat brengt het totale investeringsbudget voor scholenbouw op drie miljard euro. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zullen zijn. Maar natuurlijk blijft er ook oog voor de andere noden.  

Weyts heeft zo in de maand februari via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) in totaal meer dan € 17.8 miljoen geïnvesteerd. Daarvan gaat € 4.572.242 miljoen naar 6 scholenbouwprojecten in Limburg.

Vier Limburgse scholen krijgen een subsidie van meer dan €100.000. Zo realiseren in Maaseik Mosa-RT College Heilig Kruis - Sint- Ursula A en Mosa-RT E.G.S.1 samen met € 3 miljoen Vlaamse overheidssteun een nieuwbouw inclusief omgevingswerken en de verbouwing van klaslokalen tot definitieve huisvesting. De Vrije Basisschool Sint-Trudo in Sint-Truiden kan rekenen op € 900.000 voor verbouwingswerken. Hast Katholiek Onderwijs in Hasselt ontvangt € 394.000 voor de nieuwbouw van een atelier voor de afdeling Auto.

“Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van alle betrokken scholen: zij krijgen nu betere schoolgebouwen”, zegt minister Weyts. “Wie inzet op de kwaliteit van ons onderwijs, moet ook inzetten op de infrastructuur van ons onderwijs”.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is