Minister Weyts investeert in nieuwe sportinfrastructuur in Bree

Door Katja Verheyen op 15 juli 2022

Vlaams minister van Sport Ben Weyts investeert fors in sportinfrastructuur. “Ook Bree deelt mee in de koek” zegt Vlaams parlementslid en Brees schepen Katja Verheyen. Met € 407.579 aan Vlaamse steun voor Buitensportaccommodatie De Houborn kan de nieuwe sportsite van Stad Bree ter hoogte van de scholencampus geclusterd worden. Samen met de scholen zal geïnvesteerd worden in een innovatieve school -en sportcampus. Het open campusgevoel zal ook de inwoners aantrekken om er te wandelen, sporten, tot rust te komen. Er wordt gestart met de buitensportaccommodatie en later volgt de opstart van het indoorsportcomplex. Na afronding van fase 1 en fase 2, volgt de laatste fase, een sportbad waar de zwemmer en sportverenigingen hun passie beoefenen.

Sportspurt is een nooit geziene investering van 185 miljoen euro die voor elke sportende Vlaming moet renderen”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “We zetten de inhaalbeweging in meer en betere sportinfrastructuur onverminderd verder, ook in Bree.”

“Met onze Sportspurt zetten we de inhaalbeweging verder door voor meer en betere sportinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “We investeren fors om comfortabele sportinfrastructuur dicht bij huis te realiseren.”

“Dankzij het programma van de minister, pikt ook Bree haar graantje mee. Met de meer dan 400.000 co-financiering die de minister voorziet voor de Houborn brengen we verschillende maatschappelijke diensten en functies samen, onderwijs ontmoet sport, een toekomstgericht model dus. Goed voor een totale investering van meer dan 1,7 miljoen euro.” besluit een tevreden Verheyen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is