Een magische kerst voor iedereen.

Door Katja Verheyen op 11 december 2019, over deze onderwerpen: Limburg, Lokaal, Lokaal nieuws, Lokaal werk

De Toverboom is gearriveerd!

“We staan er misschien te weinig bij stil, maar ook in onze stad is het eindejaar niet voor iedereen een feest met cadeautjes,” vertelt schepen van welzijn Katja Verheyen. “Daarom zetten we in december in Bree voor het eerst een toverboom neer. Deze boom ‘tovert’ cadeautjes voor kinderen waarvan de ouders niet veel geld hebben voor extraatjes. De bedoeling is dat december zo voor elk kindje een magische tijd kan zijn en dat we Breese weldoeners de kans geven in alle anonimiteit iets magisch voor iemand anders te doen.”

Hoe werkt het?


Kinderen van 2 tot en met 12 jaar uit Bree kunnen aangemeld worden via verschillende organisaties die met kansengroepen werken. Deze kinderen vullen het ‘abracadabra wensenformulier’ in dat als toverstokje in de boom wordt opgehangen. Een 80-tal Breese kindjes komen in aanmerking om een cadeautje ter waarde van € 25 via deze weg aan te vragen.

Wie tovert de cadeaus?


Inwoners, bedrijven of organisaties van Bree nemen een toverstafje uit de boom, toveren (kopen) een cadeau en leggen dit onder de toverboom. Het Huis van het Kind zorgt ervoor dat al de cadeautjes vanaf 27 december bij de kinderen terecht komen. Dankjewel aan de eerste schenkers die we al mochten ontvangen!

Waar staat de toverboom?


De toverboom bevindt zich vanaf 9 december In de patio van het stadhuis. Om 11.00 u voorzien wij de officiële start van dit warm project. Zodra de ijspiste opgebouwd is, verhuist de toverboom mee naar het Vrijthof.

Toveren maar!


Bij deze doen we een warme oproep aan alle mensen die graag heel gericht iets concreet voor iemand willen betekenen. Zo worden wij echt een warme stad tijdens de warmste weken van het eindejaar.

Meer info
Huis van het Kind
Houborn 45/1/1, 3960 Bree
0468 243474
huisvanhetkind [at] bree.be
www.bree.be/huis-van-het-kind

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is