Bijna 5,7 miljoen euro extra investeringsbudget voor Bree dankzij de Regering Jambon I

Door Katja Verheyen op 4 oktober 2019, over deze onderwerpen: Vlaams Parlement

De Vlaamse gemeentebesturen krijgen de komende jaren in totaal 1,33 miljard euro extra middelen om te investeren in hun gemeente. Voor Bree betekent dat concreet 5,68 miljoen euro. Dat is het gevolg van het nieuw Vlaams regeerakkoord: de Vlaamse overheid neemt de helft van de zogenaamde ‘responsabiliseringsbijdrage’ voor zowel de betaling van de ambtenarenpensioenen van de gemeente als van het Ziekenhuis Maas en Kempen over én geeft de gemeenten extra budget omwille van hun open ruimte. Dat vernam N-VA-schepen en Vlaams parlementslid Katja Verheyen van de N-VA-ministers uit de Regering van Minister-President Jan Jambon.

Naast deze bijkomende financiering blijft ook het gemeentefonds, de belangrijkste inkomstenbron voor onze steden en gemeenten, de komende jaren elk jaar met 3,5% groeien.

De nieuwe Vlaamse regering wil de gemeenten meer financiële ademruimte geven zodat ze de komende jaren sterk blijven investeren. Financieel staan veel steden en gemeenten er niet goed voor. De Vlaamse Regering komt hen nu te hulp met 1,33 miljard aan extra middelen.  “Dat komt niet alleen de inwoners ten goede, maar is vooral ook een troef voor onze economie en het aantal jobs in Vlaanderen”, verduidelijkt N-VA-schepen en Vlaams parlementslid Katja Verheyen aan.  

“Met dit geld kunnen we onze gemeente écht beter maken. N-VA Bree wil dat de Bree met de bijkomende Vlaamse financiering investeert in de toekomst van onze stad”, vult Vlaams parlementslid Katja Verheyen aan.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is