4 miljoen euro voor 12 scholenbouwprojecten in Limburg

Door Katja Verheyen op 8 mei 2020

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert meer dan € 4 miljoen in 12 scholenbouwprojecten in Limburg. “Ook al staan in deze coronatijden vele klaslokalen leeg, we blijven investeren in onze schoolgebouwen”, zegt Weyts. “Vlaanderen investeert deze regeerperiode drie miljard euro in schoolinfrastructuur.” Ook Vrije Basisschool 'de Vuurvogel' in Bree maakt deel uit van de begunstigden. 'Meer dan 1,5 miljoen euro voor de realisatie van een nieuwe lagere school en open leercentrum. Heuglijk nieuws voor het onderwijs in Bree.' reageert Vlaams Volksvertegenwoordiger en partijgenote Katja Verheyen. 

Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Dat brengt het totale investeringsbudget voor scholenbouw op drie miljard euro. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zijn.

Weyts heeft in de maand April via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION)  € 4.106.871 geïnvesteerd in 12 scholenbouwprojecten in de provincie Limburg.  

5 Limburgse scholen krijgen een subsidie van meer dan €100.000. Vrije Basisschool ’t Kerkveldje in Riemst kan met €1,6 miljoen een verbouwing en een nieuwbouw waarmaken. Vrije Basisschool - De Vuurvogel in Bree ontvangt €1,5 miljoen voor de realisatie van een nieuwe lagere school en een open leercentrum.

“Terwijl er hard gewerkt wordt aan de aanpak van de coronacrisis moet ook het reguliere beleid verder gevoerd worden”, zegt Weyts. “We ijveren voor excellent onderwijs in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is